Wednesday, December 31, 2008

Danish Azan......

hihihihi...MUKJIZAT..
setelah di selidik..kami menjumpai seorang budak berumo setaun lebih yg
sudah pandai melaungkan azan...budak ini d jumpai d sekitar kampung hulu saratok,
Sarawak..anda tak percaya....????????????????
bersedia atau tidak..tengok saja video itu.....!!


video

he is my nephew lor....comel bangat..kejawak gilak2...
bes ada anak buah ramai...comey2 dan nakal2....
kOpak kalau mintak beli brg...hehehe....

keheninGAn ekon di kaUnter Tgkat 3.......

Hari ni aku rasa kurang sihat....dari segi mENTAL dn Fizikal..
(Pagi ni aku bangun awal.....)
ermm..entahlah..aku pon xtau nak cite cane...
selalunya kalau bangun pagi tu,aku mmg di ranking yang ke last skali..
sume org dh bangun,br aku bangun..hmmm..dh jadi tabiat..tp smenjak budak
baru duk umah aku..aku jadi makin lambat lak coz dia pun bangun lmbat gak..
syok sgt tdo kot..mlm td aku langsung xmakan..dr tghari pn aku xmakan..
xlapa pun..tp sakit perut..aku xtau nak cite ape kat dlm blog ni..
aku boring..aku ngah jg kaunter ni..men game je la keje aku....
nyanyi sorg2 cam org mereng....

---->> nak tau...semalam kawan aku bg brg yg mak aku kirim...
sonok aku dpt brg dr dorang..nak tau pe??hehhe........
jeng...jeng....jeng..............semuanya tersenarai di bawah:-
(sila baca dengan teliti)
1. beras huma kaler itam bila dh masak betukar jadi kaler merah..sedap weii..
(penat tu mak aku tanam sendiri)
2. teh wangi 3 kotak..(ni paberet bpk aku...time aku kat umah tiap2 hr dia wat air teh wangi..sedap...rugi korang xrase)
3. mi SARIMEE 10 bungkus..(haaa..mi xde jual kat smnjung tau,ade kat swk je..
asalnya mi ni dr indon..sedap gak....)
4. sagon..(bapak aku goreng sendiri...sagon ni dibuat drpada kelapa..goreng sampai garing...sedap...biasanya kitorang makan sagon ni ngan pisang...huhhh sedapp...)
**aku xsempat nak amik gmba suma brg ni..nnti2 la aku tunjuk k....

tu je la brg yg dpt dorang kirim kat aku..pe2 pon....thanks alot for my famili...
aku chenta kamu suma......!!!!!!!

Tuesday, December 30, 2008



bengang Tahap satria baja Itam.....

2Day memang aku bengang tahap satria baja Itam....
sapO xbenGang..CARI fail meratO xtemu...
bos Madah dah dberik ngn aku..tapi aku cek rekod mmg NADAI...!!!
Alik2..dalam bilit bos PADUHAI...
GERAM eh.....berapi aso..nak meletop jak aso..
Saba..saba nuen....huhhh....dah pewut sakit dr pagi...
endak tauk pohai kaa...U'UK jak kejo....lom makan gik tuk...
lapa wak pok..sapo xlapa..dr pagi xmakan...hahahahahaha
kua kaka kampung tuk mbak geram lak.......
sapo xpaham nasiblaaaaa......
adios amigos beb....

18sg (kanak bawah umo dn belom baligh xdbenarkan menonton tayangan vdeo ini..)

hehe..... PERHATIAN..!!! = JANGAN TIRU GAYA INI
video

ni dah lama dah aku berlakon lam vdeo tu...
taun lepas kot...kat bukit jalil...
nak tau..aku kalah lawan ngn budak tu...
sakit tuuu..badan dia keras cam batu..lagilah kene belasah ngn dier..
nak mampus rase...tapi aku pun leh tahan gak..
tak nak kalah beb..last2 aku serender gak...tak larat aku...
time tu kitorang balik tangan kosong...
kene PROTES...hahahahahahahahaha.....ciannn

rugi tak TEngOk beb...

pengadil latah..kelakar siott


video

KEJE..kEJE..KEJE

sameykom...
helo..helo...
aku ingat hari ni leh main game puas2..
tapi lain lak jadinya...
Awal2 pagi dh de fail URGENT konon..
bengang je ase...3 hari cuti..bknnya aku kua g mane2 pon..
terlantar kat umah je..demam beb...xlarat tol aku nak bangun..
sampai nak g kinik pun aku jln SLOW gile..cam kura2..
aku try cal WONDER PETS..tapi engage lak...tension aku..
aku ingat wonder pets leh tolong aku....
buang mase je aku sokong dorang...tiap2 hari aku nyanyi lagu wonder pets..

aku tak hafal sangat lagu ni,,tapi buleh laa...hantamm saja la..(....kring..kring....telefon..telefon berbunyi.....
kami datang..kami datang....membantu org dlm kesusahan...
kami Tak besar dan kami Tak kuat..
tapi bila bekerjasama kerja jadi mudah....
WONDER PETS...)








kuangkuangkuang......hukhukhuk...

Friday, December 05, 2008

SeLaM@t H@ri r@ya

Aidil@dha


my famili

ayah & ibu
ehem2....cinta smpai ke aher hayat.....
im very2 proud of them.....
love never end...
25 years together...
****x mcm artis2 skrg ni..kawen pastu cerai...
ni la leh d jadikan contoh..cinta SEJATI........
BAngga tak??****






My HEaRt My SOuL My life






it's me...






ermm..nak cite psl nama nuen??



lahir2 je tok aku dh letak nama ct fatimah(ala2 nama org baiq2)...hehe..tp memang baik pun...nak di jdkan story tntg nama nuen ni...time aku dlm prose nak membesar..(fully la)..mak aku kata aku cumel sgt..hehehe..puteh cam tepong jagung tu..akan tetapi aku ni di anugerahkan dahi yg agak lebar..kata org cam pdg golf la..lg pula my makcik gunting rmbut aku atas cket dr dahi..aduhhh...time tu makin menyerlah kecendolan dahi aku..mak aku balik dr outstation(operate kaki adik aku).. punye terkezut tahap gaban tengok rambut yg kelakar gilak tu...gelak pun ada kesian pun ada gak...hmmmm..semenjak dr hr tu mak aku pggil nuen.. (johnuenn..nama ongputeh)... bpk aku lak xreti pggil nuen..dia pggil "mah embun" ntah xtau nape...my skulmet lak pggil aku T-mah..smpai Politeknik Kuch lak nama aku btukar jd ctea(glemer la cket)...tup..tap..tup..tap.. masuk 22 taun umo aku dh dpt keje tetap..kt putrajaya...kat opis kdg2 dorang pggl ctea..kdg2 adeq..hmmm..opsttt..sblm terlupa da 1 lg nama aku..BUXWEN..tu anak2 buah aku yg pggil...ala2 manja2 gitu...hikhikhik...ponat dh aku menaip ni..so..aku nk blah lu la beb..pale hayun2 je..ase cam terbang ke langit..cehh..



ok la..bye2 sayonara..




erm..promiz??



ni la die hero aku.... jejaka jambu